Wat is Reiki?

Reiki is in haar moderne vorm ontwikkeld in Japan. Mikao Usui, de grand master, heeft het systeem ontwikkeld als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling.

Reiki is een therapie die gebruik maakt van alom aanwezige energie. Als Reiki therapeut heb ik geleerd deze universele energie (ook wel levensenergie genoemd) als intermediair door te geven aan anderen. De energie die ik door middel van handoplegging of op afstand mag doorgeven, heeft een voedende en harmoniserende werking op energiebanen van ieder levend wezen. Deze energiebanen, ook wel chakra's genoemd, kunnen geblokkeerd raken door bijvoorbeeld onverwerkte negatieve ervaringen uit het verleden. Op haar beurt kunnen blokkades leiden tot lichamelijke en geestelijke problemen. Door middel van Reiki therapie kunnen deze blokkades worden opgeheven, zodat de universele energie in het lichaam weer kan gaan stromen.

Het is nog niet gelukt Reiki met wetenschappelijk bewijs te ondersteunen. De behandeling die ik geef kan ook niet gezien worden als een vervanging van de traditionele medische wetenschap zoals die in ziekenhuizen gebruikt wordt om patiënten te genezen. Mijn cliënten gebruiken de therapie vooral als een aanvulling op bestaande geneeswijzen. Na afloop van een behandeling geven mijn cliënten mij vaak terug dat de therapie deugd doet en een prettig, geruststellend, ontspannen en harmoniserend gevoel achterlaat.